Pieter Cox

De Slobkousjes

Verantwoordelijken

Jan Leroy

JanLeroy

Ine Reynders

IneReynders

 

LogoSlobkousjes

 

Wie zijn we?

Een plantenwerkgroep ontstaan in 2008. In het begin vooral actief met waarnemingen van bloeiende planten. Intussen geëvolueerd naar een enthousiaste groep natuurliefhebbers die wekelijkse wandelingen maken, al naar gelang het seizoen, op zoek naar planten, paddenstoelen en mossen maar tegelijkertijd genieten van wat de natuur aan moois te bieden heeft. We werden intussen als regionale plantenwerkgroep van Natuurpunt erkend.

Waarom een plantenwerkgroep de naam van een insect draagt?

Al van bij aanvang was er aandacht voor de samenhang in de natuur. Het enthousiasme was altijd groot als men in het veld kon vaststellen hoe de grote wederik door de slobkousbij wordt bestoven. Het was dan ook niet moeilijk om deze schattige bij met haar, met stuifmeel, dik beladen pootjes tot mascotte te promoveren.

Wat moet je kennen om deel te nemen aan de wandelingen?

Er is geen enkele voorkennis vereist. Verschillende van de huidige leden zijn van nul begonnen. Planten leren kennen doe je automatisch in de groep. Wil je niet echt leren maar gewoon genieten van de natuur en de waarnemingen van de anderen volgen, dan ben je even welkom.

Waar en wanneer gaan er dit jaar slobkouswandelingen door?

Je kan het jaarprogramma vinden op de webpagina 'Programma'. Kennen we je e mailadres dan ontvang je wekelijks onze nieuwsbrief met de uitnodiging voor de eerstvolgende wandeling (Nieuwsbrieven zijn ook op deze website te raadplegen).

Hoe kan je bij de slobkousjes aansluiten?

Aan de hand van het programma kan je naar de startplaats komen op het aangegeven uur. Omdat het risico altijd bestaat dat we in de loop van het jaar het programma moeten aanpassen is het nuttig vooraf even te bellen zoals aangegeven. De beste oplossing is evenwel je naam en e mailadres doorgeven aan Ine Reynders of Jan Leroy. We zorgen er dan voor dat je voor elke wandeling bevestiging krijgt via mail van startplaats en tijd en we sturen je daarenboven na afloop een verslag met de waarnemingen.

De volledige lijst van onze waarnemingen, deze folder en alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden op onze webpagina .

Contact?

Ine Reynders: ine.reynders1@gmail.com GSM: 0468 32 47 28  
Jan Leroy: jan.leroy@skynet.be GSM: 0474 73 59 11 Houtmolenstraat 100, 3900 Overpelt

 

Interessante links: